
Válogatott nyers vöröses baromfi
Védőgázos csomagolás: Bevált módszer a válogatott vöröses baromfitermékei eltarthatóságának hatékony meghosszabbítására
Élelmiszerek: darált sötét baromfi, egyéb kopasztott baromfi, kopasztott csirke, kopasztott pulyka, szeletelt sötét baromfi, darált pulyka, egyéb termékek
Ajánlott gázkeverék
70-80% O₂
20-30% CO₂
A fent felsorolt gázok és keverékek általános útmutatást jelentenek. A termékéhez és folyamatához optimális gáz meghatározása érdekében javasoljuk, hogy végezzen termékpróbát egy Air Products MAP gázszakértő segítségével.
Tárolási hőmérséklet• Legális maximum *: 8 ° C
• Ajánlott: -1 ° C és + 2 ° C között
Elérhető eltarthatóság
• Levegőben: 3-5 nap
• MAP-ban: 7-14 nap
Fontosabb, romlást előidéző organizmusok és mechanikák
Pseudomonas fajok (levegőben), Brochothrix fajok, Tejsav baktériumok, Enterobacteriaceae, élesztő és penész.
Az ételmérgezés veszélyei magukban foglalják
Clostridium fajok, Szalmonella fajok, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Campylobacter fajok, E.coli és E.coli 0157.
Tipikus védőgázos csomagológépek
Kiskereskedelem
• TFFS - Termoform-kitöltő-tömítés
• PTLF - Előre elkészített tálca és fedőfólia
Tipikus csomagtípusok
Kiskereskedelem: Tálca és fedőfólia
Példák tipikus MAP anyagokra
Tálca:
• PVC/PE
• APET/PE
• HDPE
Fedőfólia:
• PET/PE-EVOH-PE
• OPA/PE-EVOH-PE
• OPP/PE-EVOH-PE
• PET/PVdC/PE
Bizonyos nyers, vöröses baromfi esetében a fő romlási mechanizmusok az aerob mikrobiális szaporodás és a vörös pigment barna oxidált színre történő oxidációja.
Aerob romlási baktériumok, különösen a Pseudomonas fajok, amelyeket nagyon hatékonyan gátol a CO₂ védőgázos csomagolásba történő belefoglalása. Magas koncentrációjú O₂-re van szükség a nyers, vöröses baromfitermékek kívánt vörös színének hosszabb ideig történő fenntartásához.
A vörös színstabilitás és a mikrobiális gátlás kettős hatásának elérése érdekében 70% O₂ és 30% CO₂ tartalmú gázkeverék ajánlott. A gáz / termék 2:1 aránya ajánlott. A védőgázos csomagolású nyers, vöröses baromfitermékek elérhető eltarthatósága a fajtól, a zsírtartalomtól, a kezdeti mikrobiális terheléstől, a gázkeveréktől és a tárolás hőmérsékletétől függ.
Az ételmérgezés kockázatát minimalizálhatjuk az ajánlott hűtési hőmérséklet fenntartásával, a jó higiéniai és kezelési gyakorlatokkal, valamint a fogyasztás előtti megfelelő főzéssel.